Tel: 013 - 46 38 823 [email protected]

Workshops

Onderstaan vindt u ons aanbod cursussen. Al onze cursussen vinden plaats in kleine groepen waar veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Mocht u naar aanleiding van onderstaande beschrijvingen/uitleg nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

LCN Wilde Pedique plus

Datum: dinsdag 11 december 2018
Duur: 1  dag van 10.00 tot 16.00 uur
Kosten: € 99,00 (incl koffie/thee ,lunch) excl BTW

Beschrijving

LCN pedique is een elastische gel die speciaal voor de teennagels is ontwikkeld. Tijdens de cursus leert u een teennagel verlengen, repareren en/of verfraaien met behulp van french manicure. De dag bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte waarbij men deelt om met het product om te gaan.

Bijkomende kosten
– Werkpakket – € 145,00 Excl. BTW
– Uithardingslamp – Vanaf € 39,- Excl. BTW

Accreditatie punten

De goede schoen

Datum: 29 juni 2018
Duur: 19.00 – 22.00 uur
Kosten: € 45,-  excl BTW

 

Beschrijving

Wij merken dat er maar weinig kennis is van de mogelijkheid die je met een schoen kan bereiken en wat een fijn passende schoen kan betekenen. Ook collega’s die werkzaam zijn in het voetenvak hebben hiervan toch te weinig weet, en kunnen daardoor ook hun klanten  niet verwijzen.

Wij zien nog steeds veel mensen op te kleine schoenen, te smalle schoenen of te wijde schoenen. Wij merken dat pedicures weinig weten van wat je met een schoen kan doen. Mensen met een reuma voet hoeven niet meteen in de OS schoenen. Een schoen met een zacht bovenblad en een afwikkeling in de zool kan al wonderen doen.

Mensen die een oedeem voet hebben kunnen niet alleen verbandtoffels aan, maar ook schoenen van wasbaar materiaal en klittenband kunnen hier prima de lederen schoen vervangen. Voor de diabetes kjlant een mooie schoen is met een silverpoint voering om het voetklimaat zo optimaal mogelijk is. Dat er apparaat bestaat waarmee men de schoen dagelijks kan desinfecteren.

Dit wordt een inter-actieve workshop waarin u zelf gaat ervaren wat schoenen met verschillende wijdtes en van verschillende materialen voor een verschil kunnen zorgen.

 

 • belang van samenwerken met andere disciplines
 • middelen welke door podotherapeuten, praktijkondersteuners en artsen worden ingezet bij diabetes
 • bepaalde aspecten worden verder uitgediept zodat u een bredere blik krijgt over de voetbehandeling van diabetescliënten door andere disciplines

Voor deze cursus worden 3 accreditatie punten in voetzorg bijgeschreven in het KRP

 

Accreditatie punten

Omgaan met comfortzolen

Datum:18 januari 2017
Duur: 19.00 – 22.15 uur
Kosten: € 25,- excl BTW

Optie 2 

Datum:8 maart 2017
Duur: 19.00 – 22.15 uur
Kosten: € 25,- excl BTW

 

 

Beschrijving

Niet ieder voetprobleem of gebrek aan voetcomfort vraagt om een persoonlijke behandeling of oplossing. Bij lIchte klachten zoals vermoeide benen, branderige of pijnlijke voorvoeten.of een gebrek aan comfort volstaat vaak al een lichte correctie. Daarom levert Hallux via diverse winkels een serie standaard inlegzolen.

De voetspecialisten van Hallux ontwikkelden een standaard inlegzool voor mensen met lichte voetklachten. U vindt deze standaard zolen onder meer bij apothekers, drogisterijen, gezondheidswinkels, de betere schoenenzaken en winkels voor wandelschoenen. Er zijn ook al fysiotherapiepraktijken die de Hallux standaard inlegzool verkopen.

De Hallux standaard inlegzool is alleen verkrijgbaar op plaatsen waar clienten ook een goed advies krijgen over de aanschaf van een standaard- zool oplossing. Omdat u een professionele voetzorgverlener bent, is het ook voor u interessant om in de gelegenheid te zijn om de standaard inlegzolen aan uw cliienten te adviseren. U kunt clienten met lichte klachten hiermee prima helpen. En de zolen zijn een mooie aanvulling op uw assortiment en daarmee ook commercieel interessant.

Om de standaard inlegzolen te kunnen adviseren, is een korte training noodzakelijk.In deze gratis training leert u hoe een podotherapeut kijkt naar ( standaard ) zooltherapie en wanneer en waarom ( standaard) zooltherapie zinvol is. Na de training bent u in staat om uw clienten beter te adviseren rondom zooltherapie. Uw algemene kennis over voetklachten en zooltherapie gaat vooruit na het volgen van deze training. U kunt in uw klantenkring klachten verhelpen met basic inlegzolen.

De training wordt gegeven door Mano de Kok, podotherapeut en algemeen directeur Hallux. De training gaat in op de volgende onderwerpen :

* de meest voorkomende voetklachten

* voettype bepaling

* blauwdruk lezen

* product presentaite

* het adviseren van de juiste zool

* situaties waarin je beter geen standaard oplossing adviseert

* De training sluit af met een kort examen

Accreditatie punten

Materialen kennis

Datum: donderdag 25 oktober 2018
Duur: 19.00 – 22.00 uur
Kosten: € 35,00 (incl. koffie/thee) excl. BTW

 

Beschrijving

Welke frees en welke tangen kan ik gebruiken? Is gellak iets voor mij? Wat is shoe-fresh? Waar kan ik terecht met motor problemen als deze uit de garantie is? Wat is goed voor de risicovoet?

Zo zijn er nog heel veel vragen die door de praktijk opgelost kunnen worden en welke keuzes u kan maken. We gaan u uitleggen welke materialen een (medisch) pedicure allemaal kan gebruiken. U gaat zelf materialen uitproberen en gebruiken en kijken wat voor u geschikt is. We werken die dag met korte workshops en veel praktijkmomenten. Voor deze dag is bij Pro Cert accreditatie aangevraagd.

 

GK methode/effectief omgaan met de hypertrofische nagel

Datum: woensdag 22 maart 2017

Duur: van 19.00 – 22.30 uur

Kosten: € 55,- + € 17.50 materiaal (excl BTW)

Beschrijving

Tijdens deze workshop wordt er stil gestaan bij het probleem van de hypertrofische nagels. Juist in de zomermaanden is dit een probleem. U leert met natuurlijke producten de aangetaste nagel te verbeteren. Thea Segers geeft uitleg over hoe om te gaan met deze nagels en via de GK methode is er een oplossing voor te vinden.

Met producten die u in uw praktijk gebruikt wordt er uitgelegd hoe u op een veilige en eenvoudige manier uw klant kan afhelpen van zijn/haar vervelende nagels.

U neemt een klant met hypertrofische nagels mee en we gaan aan de slag. Een leerzame en inspirerende workshop die in uw praktijk zeker niet mag ontbreken.

 

Accreditatie punten

Spa Wellness voor voeten

Datum:donderdag 31 januari 2019
Duur: 9.30 tot 15.00 uur
Kosten: € 85,00 (excl btw) incl. werkmaterialen
Beschrijving

Onze voeten dragen ons het hele leven.Gaat het hun goed dan lopen wij gemakkelijk en comfortabel,gaat het hun slecht, dan doet iedere stap pijn en gaan wij moeizaam door de dag.Met de LCN SPA Wellness workshop leert u hoe u ervoorkunt zorgen dat voeten zich comfortabel voelen en gedragen.

Door de SPA Wellness behandeling zullen niet alleen

de voeten als herboren aanvoelen, maar ook uw hele welzijn.

Voor wie is deze workshop bedoeld:

Deze workshop is bedoeld voor de nagelstyliste, pedicure, manicure en schoonheidsspecialiste die wat meer geïnteresseerd is in het geven van wellnessbehandelingen.

Aandachtspunten

 • Het ontstaan van SPA Wellness behandelingen en herkomst
 • Productkennis van de SPA Wellness lijn
 • Zoutpakkingen en zoutbaden met zuiver zeezout
 • Olie (warm) gieten en stimulatie massage
 • Compleet SPA arrangement voor de voet
 • Compleet SPA arrangement voor de handen
 • Praktijkgericht werken met LCN SPA Wellness*
 • deelbehandelingen

U bepaalt zelf na de workshop of u materialen aanschaft.

 

Voetreflex massage

Datum: 5 april 2017

Duur: van 19.00 uur tot 22.00 uur

Kosten: € 55,00 excl BTW

Beschrijving

Door een malva-therapeute wordt u geleerd waar de reflex-zones zitten in de voet en leert u hier kennis mee te maken.

Verder wordt er geleerd hoe en met welke grepen u de zones kan behandelen.

World Of Colours

Datum:woensdag 15 augustus 2018

Duur: 19.00-21.30

Kosten: 30,00(excl. Btw)

Beschrijving

De nagels mogen vrolijk voor de dag komen met een stralende kleur  of een mooie French .

Maar welk product moet ik nu voor mijn salon gaan aanschaffen?

In deze workshop gaan we in op nagellak, lac en cure , recolution(gellak) en gel.

We gaan de voor en nadelen van elk product doornemen en we geven u de mogelijkheid om met elk product op uw gemak te werken.

U werkt met onze materialen en kijkt wat bij u en uw salon past.

Wat is leuker om uw klanten vrolijk en gekleurd de zomer in te laten gaan met voor u goede verdiensten en voor de klant mooie voeten.

Harsen

Datum: 22 april 2017
Duur: 9.00-12.00 uur
Kosten: € 50,00 excl 21% btw
Beschrijving Doelstelling Leren harsen van de benen Indicatie & contra-indicatie herkennen

Cursusinhoud

 • Haargroei >> normaal, cosmetisch en pathologisch
 • Oorzaken van haargroei
 • Haargroei en soorten haar
 • Redenen om te ontharen
 • Welke materialen, producten zijn hiervoor nodig
 • Nabehandeling thuis
 • Contra-indicaties
 • Communiceren met de klant >> voorbereiding, nabehandeling, pijn en mogelijke gevoeligheid van de behandeling, haargroei, wegblijven van de haartjes
 • Vervolgbehandeling bespreken
 • Praktijk

Materiaal:

Pakket 1: starterspakket incl. 1 harspatroon 59,00 (excl btw)

Pakket 2: starterspakket incl. 2 harspatronen 86,95(excl btw)

U dient uw werkkleding mee te nemen voor de workshop. ook dient u een model mee te nemen met minimaal 1.5 cm haarlengte op de benen.

Diabetische voet in de praktijk

Datum:30 maart 2018

Duur: 1 vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur

Kosten: € 95,00(incl koffie/thee ,lunch) excl BTW

Beschrijving

Een goede anamnese is zeer belangrijk voor u als pedicure. Om goed professioneel te werken is het noodzakelijk om bepaalde aspecten in kaart te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat door preventief werken, bepaalde problemen, ook aan de voeten zich minder snel gaan ontwikkelingen. Dat het verzorgen van de voeten bij mensen met diabetici zeer belangrijk is blijkt ook uit het feit dat veel zorgverzekeraars voetbehandelingen bij een erkende pedicure (gedeeltelijk) vergoeden. Uw behandeling speelt een belangrijke rol in de keten van preventie.

Deze interactieve scholing is een aanvulling en verdieping in de problematiek van de diabetische voet. Zowel de docent als de cursist kunnen voorbeelden uit de praktijk aandragen welke worden behandeld. Het kan voorkomen dat op sommige aspecten dieper en breder wordt ingegaan dan het BCP voorschrijft.

Theoretisch gedeelte

Aan de hand van een Power Point presentatie ondersteunt met veel doelgerichte foto’s, illustraties en praktijkvoorbeelden worden o.a. de volgende punten behandeld gevolgen en verschijnselen bij diabetici wat is de taak van de pedicure anamnese, voetonderzoek en verschillende testinstrumenten een monofilament, om het oppervlakkig gevoel te testen de stemvork om het diepere gevoel te testen tip-therm om koud-warmte verschil te testen behandelplan opstellen welke pedicure instrumenten, fraisjes etc. juist wel of niet gebruiken

Verdere aandachtspunten

 • belang van samenwerken met andere disciplines
 • middelen welke door podotherapeuten, praktijkondersteuners en artsen worden ingezet bij diabetes
 • bepaalde aspecten worden verder uitgediept zodat u een bredere blik krijgt over de voetbehandeling van diabetescliënten door andere disciplines

 

Accreditatie punten

Pin It on Pinterest