Tel: 013 - 46 38 823 [email protected]

Datum: 29 juni 2018
Duur: 19.00 – 22.00 uur
Kosten: € 45,-  excl BTW

 

Beschrijving

Wij merken dat er maar weinig kennis is van de mogelijkheid die je met een schoen kan bereiken en wat een fijn passende schoen kan betekenen. Ook collega’s die werkzaam zijn in het voetenvak hebben hiervan toch te weinig weet, en kunnen daardoor ook hun klanten  niet verwijzen.

Wij zien nog steeds veel mensen op te kleine schoenen, te smalle schoenen of te wijde schoenen. Wij merken dat pedicures weinig weten van wat je met een schoen kan doen. Mensen met een reuma voet hoeven niet meteen in de OS schoenen. Een schoen met een zacht bovenblad en een afwikkeling in de zool kan al wonderen doen.

Mensen die een oedeem voet hebben kunnen niet alleen verbandtoffels aan, maar ook schoenen van wasbaar materiaal en klittenband kunnen hier prima de lederen schoen vervangen. Voor de diabetes kjlant een mooie schoen is met een silverpoint voering om het voetklimaat zo optimaal mogelijk is. Dat er apparaat bestaat waarmee men de schoen dagelijks kan desinfecteren.

Dit wordt een inter-actieve workshop waarin u zelf gaat ervaren wat schoenen met verschillende wijdtes en van verschillende materialen voor een verschil kunnen zorgen.

 

  • belang van samenwerken met andere disciplines
  • middelen welke door podotherapeuten, praktijkondersteuners en artsen worden ingezet bij diabetes
  • bepaalde aspecten worden verder uitgediept zodat u een bredere blik krijgt over de voetbehandeling van diabetescliënten door andere disciplines

Voor deze cursus worden 3 accreditatie punten in voetzorg bijgeschreven in het KRP

 

Accreditatie punten

Pin It on Pinterest