Tel: 013 - 46 38 823 [email protected]

Datum:vrijdag 15 juni, donderdag 21 juni en 28 juni 2018 
Duur: 3 dagen van 9.00 tot 15.00 uur
Kosten: € 295,- (incl koffie/thee ,lunch) excl BTW

Beschrijving

Deze opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte, waarbij de anatomie van de botten en de spieren van voeten kort herhaald zullen worden. Met daaraan vastgekoppeld uiteraard de orthopedische afwijkingen, die op kunnen treden in voeten.

Er wordt veel praktisch gewerkt met siliconen materiaal. Er wordt uitvoerig aandacht besteed aan het maken van goed passende anti-druk orthesen.

Vilttechnieken zijn al 10-tallen jaren bekend in de pedicurewereld. De kunst van een goede viltpadding aanbrengen, kan tot zeer tevreden klanten leiden. Likdoorns die nadat ze verwijderd zijn, door middel van een viltsoort drukvrij gelegd worden, kunnen soms tot 2 weken langer pijnvrij blijven dan daarvoor het geval was.

Alle pijnlijke plekken op de voet kunnen preventief, ter bescherming, of na behandeling druk- of wrijvingsvrij worden gelegd. Daarvoor wordt in deze cursusdag met diverse vilt- materialen gewerkt. Er wordt op elkaar geoefend. Locaties aan de voet waarvoor de vilttechniek aangeleerd wordt, zijn o.a. hamertenen, de knok van de hallux, bal van de voet en hiel.

Bijkomende kosten
– Materialen € 165,- Excl. BTW
– Boeken € 60,-  Excl BTW
– Opdrachten en controle € 30,- Excl. BTW

 

U dient uw werkkleding en al uw pedicurematerialen mee te nemen voor de cursus

Accreditatie punten

Antidruk en orthesiologie

15,21 en 28 juni 2018
295,-/Incl. koffie/thee en lunch (Excl. BTW)
Inschrijven

Pin It on Pinterest