Tel: 013 - 46 38 823 [email protected]

Accreditatie Bijeenkomsten

Onderstaan vindt u ons aanbod cursussen. Al onze cursussen vinden plaats in kleine groepen waar veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Mocht u naar aanleiding van onderstaande beschrijvingen/uitleg nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

LCN Wilde Pedique plus

Datum: dinsdag 11 december 2018
Duur: 1  dag van 10.00 tot 16.00 uur
Kosten: € 99,00 (incl koffie/thee ,lunch) excl BTW

Beschrijving

LCN pedique is een elastische gel die speciaal voor de teennagels is ontwikkeld. Tijdens de cursus leert u een teennagel verlengen, repareren en/of verfraaien met behulp van french manicure. De dag bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte waarbij men deelt om met het product om te gaan.

Bijkomende kosten
– Werkpakket – € 145,00 Excl. BTW
– Uithardingslamp – Vanaf € 39,- Excl. BTW

Accreditatie punten

Nagelreparatie

Datum: vrijdag 31 augustus 2018
Duur: 1 vrijdag   van 9.00-15.00
Kosten: € 99,00 (incl koffie/thee, lunch) excl BTW

Beschrijving

De nagelreparatie (nagelprotese) is een techniek waarbij de natuurlijke nagel die niet helemaal compleet is. Wordt gerepareerd middels gel of acryl. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeiing veroorzaakt.

De cursus bestaat uit 1/4 deel theorie en 3/4 deel praktijk.

Bijkomende kosten
– Materiaal (gel) – € 147,- Excl. BTW
– Materiaal (acryl) – € 25,- Excl. BTW
– Boek – € 30,00,- Excl. BTW

 

Accreditatie punten

Nagelbeugeltechnieken

Datum:dinsdag 15 januari en dinsdag 12 februari 2019
Duur:2  vrijdagen  van 9.00-15.00uur
Kosten: € 199,- (incl koffie/thee ) excl BTW

Beschrijving
U leert specifieke nagelproblemen zoals: ingroeiende nagels te behandelen door middel van nagelbeugeltechnieken. U leert diverse nagelziekte en nagelafwijkingen te herkennen en ook de contra indicaties. Tijdens deze cursus worden alle voorkomende nagelbeugels vertoond. U leert zelf te werken met metalen beugels, kunststofbeugel en combinatie metaal- kunststofbeugel. De cursus bestaat 1/4 theorie en 3/4 praktijk.

Bijkomende kosten
– Materialen € 150,- Excl. BTW
– Boek € 30,-  Excl BTW
– Opdrachten en controle € 30,- Excl. BTW

U dient uw werkkleding en al uw pedicurematerialen mee te nemen voor de cursus

Accreditatie punten

Antidruk en orthesiologie

Datum:vrijdag 25 januari , 22 februari en vrijdag 15 maart 2019 
Duur: 3 dagen van 9.00 tot 15.00 uur
Kosten: € 295,- (incl koffie/thee ,lunch) excl BTW

Beschrijving

Deze opleiding bestaat uit een theoretisch gedeelte, waarbij de anatomie van de botten en de spieren van voeten kort herhaald zullen worden. Met daaraan vastgekoppeld uiteraard de orthopedische afwijkingen, die op kunnen treden in voeten.

Er wordt veel praktisch gewerkt met siliconen materiaal. Er wordt uitvoerig aandacht besteed aan het maken van goed passende anti-druk orthesen.

Vilttechnieken zijn al 10-tallen jaren bekend in de pedicurewereld. De kunst van een goede viltpadding aanbrengen, kan tot zeer tevreden klanten leiden. Likdoorns die nadat ze verwijderd zijn, door middel van een viltsoort drukvrij gelegd worden, kunnen soms tot 2 weken langer pijnvrij blijven dan daarvoor het geval was.

Alle pijnlijke plekken op de voet kunnen preventief, ter bescherming, of na behandeling druk- of wrijvingsvrij worden gelegd. Daarvoor wordt in deze cursusdag met diverse vilt- materialen gewerkt. Er wordt op elkaar geoefend. Locaties aan de voet waarvoor de vilttechniek aangeleerd wordt, zijn o.a. hamertenen, de knok van de hallux, bal van de voet en hiel.

Bijkomende kosten
– Materialen € 165,- Excl. BTW
– Boeken € 60,-  Excl BTW
– Opdrachten en controle € 30,- Excl. BTW

 

U dient uw werkkleding en al uw pedicurematerialen mee te nemen voor de cursus

Accreditatie punten

Risicovoet

Datum: 13 en 26 september van 1900-2200,4en 9 oktober en 1 november van 900-1500 uur 2018 2018
Duur: 3 dagen van 900-1500 uur en twee avonden van 1900-2200 uur
Kosten: € 395,00,- (incl koffie/thee ,lunch) excl BTW

 

Beschrijving

Het verzorgen van voeten van klanten met risico vraagt een aparte specialisatie. De verzorging van de diabetische, reumatische, oudere, verwaarloosde, oncologische en de spastische voet vraagt een andere aanpak dan de behandeling die u in de basisopleiding geleerd heeft.

U krijgt de theoretische en de praktische kennis van alle onderdelen. Als u kunt aantonen dat u vrijstelling voor een onderdeel heeft hoeft u deze niet bij te wonen en geen theorie-examen te doen. In de ochtend wordt de theorie en in de middag de praktijk geoefend.

De theorie wordt met drie examens getoetst:
– Diabetische voet
– Reumatische voet
– Overige risicovoet

Als u de theorie-examens met een voldoende heeft afgerond kunt u op voor de proeve van bekwaamheidj.

Optionele kosten

– Boeken:3 lesboeken van € 29,50 per stuk Excl. BTW
– Materiaal (monofilament, stemvork, stemvorkspanner, voetmaatmeter, binnenmaatmeter en compleet blauwdrukraam): € 135,- Excl. BTW

 

U dient uw werkkleding en al uw pedicurematerialen mee te nemen naar de cursus. 

 

 

Accreditatie punten

De goede schoen

Datum: 29 juni 2018
Duur: 19.00 – 22.00 uur
Kosten: € 45,-  excl BTW

 

Beschrijving

Wij merken dat er maar weinig kennis is van de mogelijkheid die je met een schoen kan bereiken en wat een fijn passende schoen kan betekenen. Ook collega’s die werkzaam zijn in het voetenvak hebben hiervan toch te weinig weet, en kunnen daardoor ook hun klanten  niet verwijzen.

Wij zien nog steeds veel mensen op te kleine schoenen, te smalle schoenen of te wijde schoenen. Wij merken dat pedicures weinig weten van wat je met een schoen kan doen. Mensen met een reuma voet hoeven niet meteen in de OS schoenen. Een schoen met een zacht bovenblad en een afwikkeling in de zool kan al wonderen doen.

Mensen die een oedeem voet hebben kunnen niet alleen verbandtoffels aan, maar ook schoenen van wasbaar materiaal en klittenband kunnen hier prima de lederen schoen vervangen. Voor de diabetes kjlant een mooie schoen is met een silverpoint voering om het voetklimaat zo optimaal mogelijk is. Dat er apparaat bestaat waarmee men de schoen dagelijks kan desinfecteren.

Dit wordt een inter-actieve workshop waarin u zelf gaat ervaren wat schoenen met verschillende wijdtes en van verschillende materialen voor een verschil kunnen zorgen.

 

  • belang van samenwerken met andere disciplines
  • middelen welke door podotherapeuten, praktijkondersteuners en artsen worden ingezet bij diabetes
  • bepaalde aspecten worden verder uitgediept zodat u een bredere blik krijgt over de voetbehandeling van diabetescliënten door andere disciplines

Voor deze cursus worden 3 accreditatie punten in voetzorg bijgeschreven in het KRP

 

Accreditatie punten

Omgaan met comfortzolen

Datum:18 januari 2017
Duur: 19.00 – 22.15 uur
Kosten: € 25,- excl BTW

Optie 2 

Datum:8 maart 2017
Duur: 19.00 – 22.15 uur
Kosten: € 25,- excl BTW

 

 

Beschrijving

Niet ieder voetprobleem of gebrek aan voetcomfort vraagt om een persoonlijke behandeling of oplossing. Bij lIchte klachten zoals vermoeide benen, branderige of pijnlijke voorvoeten.of een gebrek aan comfort volstaat vaak al een lichte correctie. Daarom levert Hallux via diverse winkels een serie standaard inlegzolen.

De voetspecialisten van Hallux ontwikkelden een standaard inlegzool voor mensen met lichte voetklachten. U vindt deze standaard zolen onder meer bij apothekers, drogisterijen, gezondheidswinkels, de betere schoenenzaken en winkels voor wandelschoenen. Er zijn ook al fysiotherapiepraktijken die de Hallux standaard inlegzool verkopen.

De Hallux standaard inlegzool is alleen verkrijgbaar op plaatsen waar clienten ook een goed advies krijgen over de aanschaf van een standaard- zool oplossing. Omdat u een professionele voetzorgverlener bent, is het ook voor u interessant om in de gelegenheid te zijn om de standaard inlegzolen aan uw cliienten te adviseren. U kunt clienten met lichte klachten hiermee prima helpen. En de zolen zijn een mooie aanvulling op uw assortiment en daarmee ook commercieel interessant.

Om de standaard inlegzolen te kunnen adviseren, is een korte training noodzakelijk.In deze gratis training leert u hoe een podotherapeut kijkt naar ( standaard ) zooltherapie en wanneer en waarom ( standaard) zooltherapie zinvol is. Na de training bent u in staat om uw clienten beter te adviseren rondom zooltherapie. Uw algemene kennis over voetklachten en zooltherapie gaat vooruit na het volgen van deze training. U kunt in uw klantenkring klachten verhelpen met basic inlegzolen.

De training wordt gegeven door Mano de Kok, podotherapeut en algemeen directeur Hallux. De training gaat in op de volgende onderwerpen :

* de meest voorkomende voetklachten

* voettype bepaling

* blauwdruk lezen

* product presentaite

* het adviseren van de juiste zool

* situaties waarin je beter geen standaard oplossing adviseert

* De training sluit af met een kort examen

Accreditatie punten

GK methode/effectief omgaan met de hypertrofische nagel

Datum: woensdag 22 maart 2017

Duur: van 19.00 – 22.30 uur

Kosten: € 55,- + € 17.50 materiaal (excl BTW)

Beschrijving

Tijdens deze workshop wordt er stil gestaan bij het probleem van de hypertrofische nagels. Juist in de zomermaanden is dit een probleem. U leert met natuurlijke producten de aangetaste nagel te verbeteren. Thea Segers geeft uitleg over hoe om te gaan met deze nagels en via de GK methode is er een oplossing voor te vinden.

Met producten die u in uw praktijk gebruikt wordt er uitgelegd hoe u op een veilige en eenvoudige manier uw klant kan afhelpen van zijn/haar vervelende nagels.

U neemt een klant met hypertrofische nagels mee en we gaan aan de slag. Een leerzame en inspirerende workshop die in uw praktijk zeker niet mag ontbreken.

 

Accreditatie punten

Diabetische voet in de praktijk

Datum:30 maart 2018

Duur: 1 vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur

Kosten: € 95,00(incl koffie/thee ,lunch) excl BTW

Beschrijving

Een goede anamnese is zeer belangrijk voor u als pedicure. Om goed professioneel te werken is het noodzakelijk om bepaalde aspecten in kaart te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat door preventief werken, bepaalde problemen, ook aan de voeten zich minder snel gaan ontwikkelingen. Dat het verzorgen van de voeten bij mensen met diabetici zeer belangrijk is blijkt ook uit het feit dat veel zorgverzekeraars voetbehandelingen bij een erkende pedicure (gedeeltelijk) vergoeden. Uw behandeling speelt een belangrijke rol in de keten van preventie.

Deze interactieve scholing is een aanvulling en verdieping in de problematiek van de diabetische voet. Zowel de docent als de cursist kunnen voorbeelden uit de praktijk aandragen welke worden behandeld. Het kan voorkomen dat op sommige aspecten dieper en breder wordt ingegaan dan het BCP voorschrijft.

Theoretisch gedeelte

Aan de hand van een Power Point presentatie ondersteunt met veel doelgerichte foto’s, illustraties en praktijkvoorbeelden worden o.a. de volgende punten behandeld gevolgen en verschijnselen bij diabetici wat is de taak van de pedicure anamnese, voetonderzoek en verschillende testinstrumenten een monofilament, om het oppervlakkig gevoel te testen de stemvork om het diepere gevoel te testen tip-therm om koud-warmte verschil te testen behandelplan opstellen welke pedicure instrumenten, fraisjes etc. juist wel of niet gebruiken

Verdere aandachtspunten

  • belang van samenwerken met andere disciplines
  • middelen welke door podotherapeuten, praktijkondersteuners en artsen worden ingezet bij diabetes
  • bepaalde aspecten worden verder uitgediept zodat u een bredere blik krijgt over de voetbehandeling van diabetescliënten door andere disciplines

 

Accreditatie punten

Pin It on Pinterest